Dacă te-ai hotărât să îți pui extensii de păr, însă nu știi care extensii ți s-ar potrivi sau cum se aplică acestea, în acest articol vei găsi detalii interesante despre ceea ce te interesează. Nu ești sigură că merită investiția? Eu cred că te voi convinge că extensiile din păr natural sunt cea mai bună soluție pentru o schimbare de look sau chiar pentru o tunsoare nereușită.

Durata de viață și strălucirea extensiilor depinde foarte mult de modul cum le îngrijești. Află câteva reguli de îngrijire pentru fiecare tip de extensie în parte și ce produse de întreținere sunt necesare pentru a te bucura cât mai mult timp de noua ta coafură.

Extensii din păr natural de tip tape-in

Extensiile de păr de tip tape-in sunt extensii din păr natural, virgin, semipermanente și refolosibile. Acestea se atașează cu ajutorul unor benzi adezive care nu dăunează părului, fiind hipoalergenice. Banda adezivă este subțire (are o lățime de 1 cm) și se lipește foarte aproape de rădăcina firului de păr (aproximativ 3 mm), fiind aproape insesizabilă și dând părului un aspect foarte natural. Pot fi utilizate 2-3 luni, după care se schimbă banda și se pot refolosi. Extensiile de tip tape-in pot fi coafate, vopsite sau ajustate după preferințe. Se recomandă să fie montate la un salon de specialitate, dar le poți monta și singură.

Cum se întrețin extensiile de păr de tip tape-in?

Un avantaj al acestui tip de extensii este faptul că nu necesită o îngrijire greoaie, însă trebuie să li se acorde atenție, pentru ca aspectul părului să fie cât mai frumos. Este bine să mergi la salon pentru întreținere la circa 6-8 săptămâni, în funcție și de ritmul de creștere al părului tău. Aici, specialistul va înlătura extensiile de păr, le va spăla și pregăti, va repune banda adezivă urmând să fie reaplicate aceleași extensii.

Ce ai tu de făcut acasă pentru a îți menține părul îngrijit și atrăgător? Îți vor fi de mare folos șampoanele hidratante, măștile de păr nutritive sau uleiul de păr. De asemenea, o atenție deosebită trebuie să acorzi și periatului. Ai nevoie de o perie profesională antistatică pentru a evita electrizarea părului. Descurcarea părului uscat este mult mai ușoară decât cea a părului umed, iar periatul trebuie făcut în sensul de creștere al părului, cu multă atenție pentru a nu rupe firul. În ceea ce privește coafatul, acesta se poate realiza la fel ca pentru părul natural, putând folosi orice produs de styling dorești.

Extensii din păr natural cu cheratină

Extensiile din păr indian natural 100% cu cheratină sunt extensii permanente, cele mai bune pentru cliente. De ce? Principalul motiv este durata acestora, putând fi purtate până la 5-6 luni dacă sunt îngrijite corespunzător. Se montează la cald cu ajutorul unui aparat special care topește cheratina cu care sunt prevăzute extensiile. Dintre toate tipurile de extensii existente, cele cu cheratină rezistă cel mai mult în păr. Acestea au vârfurile drepte și aceeași grosime pe toată lungimea.

Extensiile de păr cu cheratină trebuie montate neapărat la un salon de specialitate de către personal calificat. Înainte de atașare, părul trebuie să fie uscat, pentru a nu exista riscul ca extensiile să alunece. Se montează la rădăcina părului, fără a atinge scalpul. Nu alege varianta de a ți le atașa personal, deoarece părul tău poate avea de suferit.

Cum se întrețin extensiile de păr cu cheratină?

Acest tip de extensii a fost special creat pentru a proteja părul, având la bază cheratină pură, de calitate superioară, care are rolul atât de a lipi părul din extensie de părul natural, cât și de a proteja firele de care este prinsă extensia și de a le hrăni.

În ceea ce privește întreținerea lor, este recomandat să te lași pe mâna specialiștilor. Extensiile de păr cu cheratină sunt perfect coafabile, se pot vopsi, tunde sau ajusta în funcție de preferințe și în concordanță cu părul tău.

La spălarea extensiilor, nu se va insista foarte tare la rădăcină. E bine să îți achiziționezi produse profesionale de îngrijire a părului, șampon nutritiv și balsam de calitate. Săptămânal, poți aplica pe păr o mască hrănitoare sau un ulei de argan, foarte cunoscut pentru proprietățile sale hrănitoare. Uscarea părului se face cu atenție, nu prin frecare cu prosopul ci prin înfășurarea acestuia într-un prosop pentru aproximativ 10 minute. Uscătorul de păr se va da la o viteză medie, pentru a evita încâlcirea părului la rădăcină.

Pieptănatul se face cu ajutorul unui pieptene cu dinți rari sau cu o perie din fire naturale, începând de la ceafă. Iar seara, înainte de a te culca, cel mai bine este să îți faci o coadă împletită pentru a nu exista riscul ca părul să se încâlcească.

Extensii din păr natural de tip micro-ring (i-stik)

Extensiile de păr de tip microring sunt extensii din păr natural remy 100%, de cea mai înaltă calitate, care se montează la rece, de către o persoană experimentată, cu ajutorul unui clește special. Sunt extensii semi-permanente, care se aplică prin fixarea inelușelor pe șuvițele de păr și pot rămâne fixate în păr timp de 3 - 4 luni. O șuviță de păr a extensiei se croșetează cu o șuviță din părul tău și se introduce prin inel cu ajutorul unei bucle și a unei croșete. Apoi, inelul se strânge cu ajutorul unui clește. Inelușele din capete sunt foarte bine atașate și fabricate din aluminiu întărit iar în interior silicon, asigurând o bună prindere de firul de păr.

Cum îngrijim extensiile din păr natural de tip micro-ring (i-stik)?

În primul rând trebuie să acorzi atenție spălării părului. Este recomandat să nu te speli în primele 48 de ore de la aplicarea lor pentru a le da timp să se așeze corespunzător. Înainte de a te spăla, este bine să îți perii părul și să îl descâlcești. În momentul spălării, distribuie șamponul pe păr și spală scalpul așa cum faci în mod obișnuit, cu mișcări ușoare. Restul părului îl cuprinzi în palme și îl speli cu atenție. După ce ai finalizat cu șamponul, aplică balsam pe păr cu delicatețe de la rădăcină până la vârfuri, dar sărind peste zona de atașare. E bine ca inelele să nu fie prea unse, pentru a evita posibila alunecare de-a lungul părului. După aplicarea balsamului, folosește un pieptene pentru a-l întinde de la inele în jos, cu atenție, ținând cu mâna de zona unde este inelul.

Dacă folosești uscătorul de păr, setează-l la o viteză mai mică pentru a evita degradarea părului. De asemenea, dacă ești genul de persoană care folosește foarte des ondulatorul sau placa de întins, atunci evită să te speli mai des de două ori pe săptămână pentru a nu rupe inelele.

La fel ca și în cazul celorlalte tipuri de extensii de păr, este bine să achiziționezi produse profesionale de îngrijire a părului, șampoane nutritive, măști de păr hidratante sau uleiuri de păr. În acest fel, părul tău va arăta sănătos și frumos.

Înainte de culcare, este preferabil să îți piepteni părul și să ți-l prinzi într-o coadă simplă sau să îl împletești. Evită pieptănatul foarte des, pentru a nu se rupe firele de păr din extensie. Este suficient dacă îți perii părul de maxim 3 ori pe zi.

Extensii din păr natural de tip nano-ring

Extensiile nano-ring sunt alcătuite din păr 100% natural, remy, de cea mai înaltă calitate care se montează la rece, șuviță cu șuviță, cu ajutorul nano-inelelor și a cleștelui special. Spre deosebire de extensiile de tip micro-ring, extensiile nano-ring sunt mult mai mici, făcându-le mai ușor de purtat.

Extensiile nano-ring se aplică de către specialist, prin capsarea nano-inelelor care conțin silicon în interior. Se aplică „fir cu fir”, adică au formă de șuvițe de păr, iar îndepărtarea lor este ușoară.

Se recomandă ca acest tip de extensii să fie ținute 3-4 luni maxim, putând fi refolosite dacă sunt îngrijite corespunzător.

Cum îngrijim extensiile din păr natural de tip nano-ring?

Îngrijirea extensiilor de tip nano-ring este similară cu cea a extensiilor micro-ring. Se va acorda atenție pieptănării părului, care se va face mai de jos nu de la rădăcină. Pentru spălare, se va proceda cu delicatețe, masând ușor scalpul și spălând în palmă restul părului cu extensii. Se folosesc produse profesionale, hidratante și neapărat balsam sau mască de păr nutritivă.

Uscarea părului se realizează la o temperatură mai scăzută, pentru a evita degradarea părului. Atenție, e important să nu te culci cu părul umed. Prinde-ți-l într-o coadă înainte de somn.

Extensii din păr natural de tip clip-in

Extensiile din păr natural de tip clip-in sunt extensii alcătuite din păr indian Remy, dotate cu micro-clipsuri pentru o aderență mai mare și sunt foarte populare deoarece pot fi montate chiar de către clientă. Așadar, nu e nevoie neapărat să mergi la salon pentru aplicarea acestui tip de extensii, dar trebuie să ai grijă să ți le dai jos înainte de culcare.

Sunt ideale pentru ocazii diferite (evenimente, nuntă, botez, petreceri aniversare etc), atunci când vrei un alt fel de look. Dar, ține cont că atât aplicarea, cât și îndepărtarea lor necesită timp și răbdare. Se pot vopsi, coafa, îndrepta cu placa.

Cum îngrijim extensiile din păr natural de tip clip-in?

În cazul extensiilor de tip clip-in, nu este indicată spălarea părului cu extensiile montate pentru că se pot desprinde din păr. Ele se spală separat. Imediat ce le-ai dat jos, acestea trebuie periate, pentru a descâlci părul. Le poți spăla la chiuvetă pe care o umpli cu apă călduță în care torni șampon (de preferat, un șampon pentru păr deteriorat). După șampon, urmează aplicarea unui balsam sau a unei măști de păr pe care o poți lăsa să acționeze timp de 10-15 min. Apoi, le clătești cu apă curată și le strângi ușor pentru a scăpa de excesul de apă. Atenție, după spălare extensiile nu se storc și nu se răsucesc. Este bine să le lași să se usuce natural, la temperatura camerei. Cât timp sunt ude, nu pieptăna extensiile!

Extensii cusute din păr natural

Extensiile cusute sunt extensii permanente din păr natural 100%, remy, de cea mai bună calitate. Acestea se aplică foarte ușor numai în salon de specialitate, prin coasere. Necesită o reaplicare după 2 - 4 luni în functie viteza de creștere a părului natural. Aceasta metodă presupune alipirea extensiilor de păr prin intermediul unei împletituri mici ascunse. Mai întâi se împletește o șuviță de-a lungul capului, iar mai apoi se cos de ea extensiile de păr.

Cum îngrijim extensiile cusute din păr natural?

Aceste extensii pot fi refolosite dacă au fost îngrijite corespunzător. Se recomandă ca întreținerea să se facă la o lună jumătate, atunci când împletitura se lasă. Se spală și se usucă la fel ca părul natural. Necesitã mai multă atenție din partea ta în ceea ce privește partea de hidratare, la fel ca orice tip de extensii. Este important să aplici o dată sau de două ori pe săptămână o mască de păr intensivă.

Reguli generale de întreținere a extensiilor din păr natural

Dacă vrei să te bucuri de un look asemănător marilor vedete, tehnica extensiilor de păr este o soluție excelentă pentru a obține un stil modern. Un păr frumos va contribui întotdeauna la un aspect frumos al feței tale. Dacă ai optat pentru această variantă de înfrumusețare, atunci este bine să știi și cum se întrețin extensiile din păr natural, pentru a te bucura de ele cât mai mult.

Pieptănarea și coafarea extensiilor

Spălarea extensiilor