Iulian Duica

“Acum 17 ani, doi prieteni mi-au propus daca vreau un aparat cu care se pune par, la un pret convenabil. Am luat-o ca pe o afacere, gandindu-ma ca pot sa scot un profit, revanzandu-l la un pret mai mare. In nici un caz sa il folosesc.

Dupa cateva saptamani o clienta isi dorea foarte mult sa aiba suvite pe un par negru vopsit. Atunci m-am gandit ca aparatul ar putea sa ma salveze si am inceput sa-l folosesc, incercand sa pun noua suvite.

Dar in momentul in care aplicam o suvita, imediat aluneca de pe par. Repetand procedura de cateva ori si stricand bineinteles patru-cinci suvite, mi-am dat seama intr-un final ca de fapt parul era coafat si dat cu ceara si de aceea suvitele nu ramaneau prinse pe par. Atunci a fost prima data cand am inceput sa folosesc extensiile de par. Au urmat mai multe cliente care vroiau numai suvite, pana cand m-am hotarat sa ii pun extensii de par sotiei mele, care “lucreaza” la casieria salonului si avand contact cu toate clientele, le inspira incredere.

Dupa 3-4 luni am inceput sa pun foarte serios extensii de par, exemplul cel mai bun fiind parul sotiei mele care ramanea in stare perfecta chiar daca la 3 luni ii schimbam suvitele (in medie 100 de buc). Lucrurile au ramas la fel si in ziua de astazi, sotia mea are extensii de par pe care i le schimb la 3 luni si clientele, de fiecare data, o admira si vor si ele la fel.

Experienta mea consta in practica foarte multa dar si in deplasari in strainatate, cum ar fi: Campionatul Mondial de Coafura de la Berlin (2000), Targul International de Coafura Londra (2001) si Londra (2003), Londra (2005), Londra (2006), Barcelona (2007), Bologna (2008), Paris (2010), unde am vazut toate modelele de extensii si toate modalitatile de a fi aplicate pe par.

Dupa aceste experiente am ajuns la concluzia ca cel mai bine si cel mai sanatos pentru parul clientei sunt cele pe care pe care le folosesc in prezent, de fapt acelasi model cu care am inceput.

Numele meu esteĀ Iulian Duica, practic meseria de hair dresser de 17 ani si de 10 ani ma pot considera no.1 inĀ extensii de par.

Salonul Dikos in ziarul Libertatea

Un studiu britanic naste controverse. Dupa ce cercetatorii au dat publicitatii un raport in care arata ca un numar foarte mare de persoane cu extensii au chelit, stilistii contraataca si vin cu sfaturi care sa te ajute sa iti protejezi parul natural si suvitele suplimentare.

Iulian Duica de la Salonul Dikos din Capitala pune extensii de 10 ani si spune ca pentru a evita problemele este bine sa te lasi doar pe mana specialistilor in domeniu. “In acest proces folosim un instrument incins si, intr-adevar, daca stilistul e neindemanatic, pot aparea arsuri ale scalpului. In rest, extensiile nu prezinta riscuri”, da asigurari bucuresteanul. El spune ca sanatatea parului natural depinde de cum sunt ingrijite extensiile. “Acestea se piaptana cu o perie speciala, iar radacinile parului, adica acolo unde se aplica extensiile, nu trebuie pulverizate cu fixative cu silicon. Vopsirea parului se face doar la salon”, atrage atentia stilistul.